RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Обвал пішохідного моста через Дніпро в Києві: з'явилися тривожні подробиці та фото

Обвал частини Паркового пішохідного моста через Дніпро в Києві загрожує його повним руйнуванням, оскільки обвалилися частини, які служили контрвантажем, і тепер міст відчуває посилене навантаження за рахунок власної ваги.

Про це повідомляється в публікації Perepichka News в Telegram.

На думку автора, міст після обвалення частини полотна прийшов в "нерозраховний стан", тобто за фактом невідомо, скільки він ще протримається, не обвалившись.

"Після обвалу міст не був закритий для руху ... Контрвантаж, що обвалився, є частиною силової схеми моста. Ваги консолей не вистачає для врівноваження ... Падіння контрвантажу приводить міст в нерозраховний стан, при якому центральний прогін деформується під власною вагою. Чи здатна силова схема Паркового мосту, після 62-х років недбалої експлуатації, витримати нерозрахункове навантаження?", - запитує він.

Також він розповів і про причину обвалення і про нові труднощі для конструкції моста, пов'язані з нею.

"Обвалення сталося внаслідок жахливої корозії металоконструкцій. Друга половина контрвантажу (в прольоті 3-4), має ознаки такої ж корозії, і може впасти", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в адміністрації мера Києва Віталія Кличка відреагували на НП з пішохідним мостом через Дніпро, у якого впала частина бетонної конструкції, заявивши, що міст все ще безпечний для пішоходів.