RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Кличко подав на Богдана заяву в поліцію: подробиці скандалу

Мер Києва Віталій Кличко написав заяву в поліцію, у якій просить правоохоронців відкрити кримінальне провадження щодо перевищення службових повноважень керівника Офісу президента Андрія Богдана.

Про це пише "Радіо Свобода", посилаючись на текст заяви київського міського голови.

Заява написана на адресу Головного управління Національної поліції у місті Києві.

Кличко зазначив, що Богдан вчинив правопорушення, коли звернувся до урядуз проханням звільнити мера. Такі дії, на думку очільника Києва, не належать до його посадових обов’язків.

У тексті вказано, що заявник просить внести відомості щодо факту правопорушення в Єдиний реєстр досудових розслідувань і розпочати розслідування.

"З огляду на вказані обставини дана заява містить достатньо фактів на підтвердження того, що в діях керівника Офісу президента А. Богдана міститься склад кримінального правопорушення, передбачений статтею 356 КК України ("самоправство")", – йдеться в документі.

Кличко вказав, що підставою внесення подання щодо його звільнення з посади голови КМДА є "закінчення строку повноважень президента", і це формулювання не є коректним з точки зору законодавства.

"З урахувань того, що головою КМДА може бути лише Київський міський голова, який обирається на виборах до місцевого самоврядування, тобто згідно з установленим порядком, головою КМДА назначається особа, яка обрана міським головою, а спонукання до звільнення голови з посади всупереч визначеним нормам є кримінальним правопорушенням", – сказано у заяві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міський голова Києва Віталій Кличко подав позов до уряду, прем’єр-міністра Олексія Гончарука й керівника Офісу президента Андрія Богдана через рішення щодо його звільнення з посади голови КМДА.