RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Кличко розповів про оновлення мостів, шляхопроводів і прибудинкових територій в Києві

Столиця залишається чемпіоном в оновленні дорожньої інфраструктури - цього року в Києві оновили 16 мостів і шляхопроводів, капітально відремонтували і 830 прибудинкових територій та проїздів.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив журналістам під час звіту про результати роботи міської влади у 2019 році та окреслюючи плани на наступний рік.

"Ми ремонтуємо інфраструктуру, яку не оновлювали десятиліттями! Хочу зазначити, що за останніх 4 роки ми оновили понад 900 кілометрів доріг у Києві. Особливу увагу цього року приділили оновленню мостів та шляхопроводів. Більшість з них не ремонтували з часу введення в експлуатацію. А це - 40-50 років! Нам вдалося буквально вдихнути друге життя в такі інфраструктурні об’єкти, як Русанівський метроміст та Борщагівський шляхопровід. Ви самі знаєте, в якому вкрай "втомленому" стані були ці об’єкти", - зазначив Кличко.

Він підкреслив, що на фінальній стадії перебуває будівництво Шулявського шляхопроводу, такий великий об’єкт за такі короткі терміни в Україні будують вперше. Також у 2019-му тривали активні роботи з будівництва Подільсько-Воскресеньского мостового переходу і вже до кінця наступного року планують відкрити автомобільного сполучення новим мостом.

"Ми також продовжуємо ремонтувати київські дороги та проїзди. Столиця залишається чемпіоном в оновленні дорожньої інфраструктури. Цього року ми завершили капітальний ремонт, зокрема, вулиці Івана Федорова. Оновили та подовжили вулицю Сім’ї Кульженків, яку з’єднали з Великою Окружною дорогою. І тепер в столиці з’явився ще один транспортний коридор. Капітально відремонтували проспект Палладіна, Вигурівський бульвар та вулицю Алматинську та багато інших. Практично завершили капітальне оновлення Дарницької площі", - наголосив Кличко.

Він зазначив, що на наступний рік чималі кошти - 5 мільярдів гривень, передбачили в проекті бюджету міста на будівництво, ремонт та утримання автомобільних доріг у столиці.