RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Україні накрили ботоферму, яка працювала на бойовиків і спецслужби РФ: фото

У Києві співробітники СБУ викрили угруповання, яке займалося створенням фейкових сторінок у соцмережах, аби за винагороду від громадян Росії та бойовиків ДНР поширювати неправдиву інформацію та дестабілізувати ситуацію в країні.

Про це повідомляє прес-служба СБУ на офіційному сайті.

"Ботоферма" займалася не лише створенням сторінок неіснуючих громадян у соцмережах, але й незаконними фінансовими операціями, пересиланням через операторів поштового зв’язку товарів, вилучених із законного обігу.

У Києві правоохоронці вилучили спеціальне технічне обладнання для створення та забезпечення діяльності «ботоферм». Воно керувало масивом SIM-карт, віртуальними мобільними телефонами, розсилкою СМС-повідомлень тощо. В роботі комплексу використовувались також SIM-карти іноземних мобільних операторів зв’язку, які у більшості країн можна придбати лише за наявності паспорту або за кураторства ФСБ РФ.

За фактом відкрито кримінальне провадження.

"Апостроф" раніше повідомляв про те, що 4 грудня СБУ не проводила обшуки в столичному офісі голови фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука. Про це повідомила прес-секретарка СБУ Олена Гітлянська на сторінці у Facebook.