RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Мешканців будуть відселяти: в Києві представили новий генплан

У найближчі 20 років у Києві знесуть або реконструюють "хрущівки" та побудують додаткові дитячі садки й школи.

Усе це передбачено у новому генеральному плані розвитку столиці, повідомляє "Апостроф" із посиланням на КМДА.

"За прогнозами, чисельність постійного населення через 20 років в Києві становитиме 3,8 млн осіб, тому, з огляду на великий попит на житло, передбачено будівництво 28,6 млн кв. м нового житла. При цьому житло пропонується будувати в комплексі з дитсадками, школами та іншою соціальною інфраструктурою", - зауважив начальник КП "Інститут генерального плану м. Києва" Сергій Броневицький.

Окрім побудови нового житла, у Києві візьмуться за реконструкції будинків, які вже вичерпали свій термін придатності. Це так звані "хрущівки" та багатоквартирні будинки, збудовані в 1960-1990 роках. Зараз у столиці таке житло займає 15 млн кв.м. "Хрущівки" планують або реконструювати (санація, реконструкція, утеплення та надбудова поверхів. Мешканців на час ремонтних робіт відселятимуть), або зносити, будувати на їх місці багатоповерхівки та видавати екс-господарям квартири підвищеної комфортності.

Згідно генерального плану, який представив мер міста Віталій Кличко, у найближчі роки в столиці додатково побудують дитячі садки (усього - 45 тис місць) та школи (67 тис місць).

У новому Генплані також намічено скорочення площі промислових і комунально-складських територій до 5,5 тис.га і розміщення на звільнених ділянках інноваційних парків і житлово-громадських комплексів. Крім того, проєкт нового Генплану передбачає створення і комплексний розвиток Київської агломерації замість розширення меж міста, передбаченого колишнім документом.

Раніше "Апостроф" інформував своїх читачів про те, що найближчим часом Київ може розширитися. 13 грудня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили проект землеустрою щодо зміни меж міста Києва. Територія міста Києва може збільшитися на 2771,1415 га за рахунок земель області. Водночас, місто має передати із земель Київської міської ради до складу земель Київської області 55,4 га.