RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скоро доберуться до Софії: міністерство культури відзначилося скандальним "подарунком" киянам, фото

У Києві зняли з обліку ще одну пам'ятку, охоронний статус якої заважав масштабному будівництву в історичній місцевості Святошин.

Про це на Facebook-сторінці написала співробітник Київського науково-методичного центру з охорони пам'яток Олена Мокроусова.

в історичній місцевості Святошин, на пр-ті Перемоги, 130/1 поки що існує один з чотирьох збережених памяток дачної архітектури. Він був щойновиявленим обєктом культурної спадщини, але називався "Києво-Святошинське бюро технічної інвентаризації". 2017 р. він був запропонований для внесення до Реєстру нерухомих памяток з усією необхідною обліковою документацією. Попередня експертна комісія визнала його гідним для занесення до Реєстру. Але питання затягнулося до кінця 2019 року", - написала вона.

За її словами, це пов'язано з тим, що поруч заплановано будівництво багатоповерхівки, якому заважає пам'ятник.

"Ми знаємо власника цього будинку (не будемо зараз називати прізвища, нехай цим займаються відповідні органи), знаємо, як він намагався за допомогою деяких фахових установ (ми їх теж знаємо) та їхніх експертних висновків зняти статус з будинку без висновків Міністерства культури. Департамент охорони культурної спадщини категорично відмовився це робити. Вочевидь, власник свого домігся", - додала вона.

Мокроусова впевнена, що повне знищення колишньої Святошинської дачі не за горами.

"І така ж доля цілком можливо може спіткати дачний будинок на вулиці Львівській, 80. Здається, теж ведуться відповідні "перемовини", - озвучила прогноз вона.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі разгорівся новий скандал навколо незаконної надбудови в самому центрі Києва.