RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Швидка допомога" і швидкісний інтернет: в метро Києва анонсували серйозні оновлення

У 2020 році на 52 станціях столичного метро з'являться дефібрилятори, а найближчим часом там обіцяють роботу 4G інтернету.

Про це повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Таку "швидку допомогу" вирішили зробити для безпеки пасажирів, які мають проблеми зі здоров'ям. Тепер їм не доведеться чекати медиків "швидкої", а їм зможуть надати допомогу на місці. Відзначається, що спочатку планувалося оснастити пристроями запуску серця на 20 станцій метро, проте, за рекомендацією Департаменту здавоохраненія Києва їх кількість буде збільшено до 52.

Також, як пише пресс-служба, оператор "Vodafone Україна" провів успішне тестування мережі 4G в метрополітені Києва, протягом декількох днів 4G почне з'являтися, починаючи зі станції "Академмістечко" та в тунелі до станції "Житомирська", потім, в кілька етапів, і на інших станціях.

Відзначається, що, згідно з планом, в першому півріччі мережа з'явиться на 9 станціях і в тунелях між ними. Повністю 4G-інтернетом метрополітен Києва охоплять до кінця 2020 року.

"Протягом усього минулого тижня, в режимі 24/7, команда фахівців Vodafone Україна спільно з підрядником, працювала над реалізацією технічного рішення і успішно провела тестування мережі 4G в метро Києва. Тести, які ми проводили в ніч на 24 лютого, пройшли успішно, всі сервіси працюють і мережа готова до прийому інтернет-трафіку наших абонентів", - сказав заступник гендиректора "Vodafone Україна" Андрій Большаков.

Зараз компанія чекає прийняття тарифів на доступ до інфраструктури Києва, і також, зокрема, до інфраструктури КП "Київський Метрополітен", яке заплановано на 12 березня.

"У разі позитивного рішення, зможемо почати повну реалізацію проекту відразу ж після підписання договору. В іншому випадку, терміни проекту можуть перенестися", - додав Большаков.

Як повідомляв "Апостроф", з 18 лютого почалися роботи по ремонту ескалаторів на станції "Майдан Незалежності", які триватимуть до лютого 2021 року.