RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Сотні кілограм "кайфу": поліція накрила в Києві величезну мережу наркодилерів

У столиці правоохоронці "накрили" склади і нарколабораторії інтернет-магазину з продажу наркотиків, який був однією з найбільших мереж постачальників психотропних речовин в Україні.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Наркоторговці облаштували лабораторію і організували збут наркотиків в трьох областях країни. Продавали зловмисники через інтернет-платформи і оголошення, також через месенджери.

Співробітники поліції провели "слідчі експерименти", які допомогли встановити маршрути переміщення наркотиків, а також виконали 7 безконтактних оптових закупівель наркозасобів і здійснили 40 міжрегіональних контрольованих постачань оптових партій психотропних. Встановлено, що кожен місяць потужності нарколабораторії дозволяли фігурантам виготовляти від 80 до 100 кілограмів психотропних речовин.

"Правоохоронці провели 20 обшуків, в результаті чого виявили потужну нарколабораторію, кілька складів, а також затримали 9 учасників. Головний організатор - житель Києва, який напередодні намагався виїхати за територію нашої держави, за нашими припущеннями - для організації мережі збуту наркотиків за межами України. Інші учасники групи - жителі Чернігова, Києва і Київської області. До складу міжрегіонального угруповання входили люди різного віку, в тому числі серед затриманих є сім'я", - розповів начальник головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

В ході обшуків помешкань наркоторговців поліцейські виявили і вилучили спеціальне обладнання для масового виготовлення наркотиків і велику кількість заборонених речовин. Також вилучили комп'ютерне обладнання, гаджети, банківські картки, сім автомобілів преміум-класу, які використовували учасники злочинної групи, замітки про кількість збуту наркотиків і записи про операції по банківських рахунках отриманих від наркобізнесу.

"Взагалі в ході спецоперації було вилучено близько 300 кілограмів наркотичних речовин - кокаїн, синтетичні наркотики, солі, таблетки екстазі та інші наркотики, які виготовляли зловмисники й надалі поширювали. Крім того, вилучено більше двох тонн прекурсорів. Загальна вартість вилученого за приблизними оцінками досягає понад 100 мільйонів гривень", - зазначив начальник столичної поліції.

За його словами, 9 осіб затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 і ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін до 12 років з конфіскацією майна.

Також тривають оперативно-розшукові заходи щодо затримання інших учасників злочинної групи.

Як повідомляв "Апостроф", в київській поліції заявили про затримання чотирьох розповсюджувачів наркотиків шляхом так званих "закладок" в Києво-Святошинському районі.