RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Не грайте з долею: лікар з Києва повідомила страшну новину про пацієнта з коронавірусом

В Олександрівській лікарні, в Києві, помер пацієнт, хворий на коронавірус Covid-19, за життя якого лікарі боролися кілька тижнів.

Скільки людей померли від коронавірусу в Україні та світі: карта і статистика по країнам

Про це в Facebook повідомила головлікар лікарні Людмила Антоненко.

За її словами, пацієнт перебував у важкому стані протягом всього курсу лікування, з прогресуючим погіршенням. Він був підключений до апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) і екстракорпоральної мембранної оксигенації (ЕКМО), проте це не врятувало йому життя.

Антоненко розповіла, що станом на 6 квітня в лікарні знаходиться 65 пацієнтів в інфекційних відділеннях, з них 43 - з підтвердженим коронавірусом, 20 - з підозрою, 4 - в реанімації, 1 - на ЕКМО.

"В останні дні шириться багато фейкових думок псевдоекспертів щодо того, що статистика щорічної смертності не перевищує смертність від COVID-19. Я розумію, що всім сильно набридло сидіти на карантині, проте раджу не загравати з долею і не перевіряти на собі чи дійсно "хвилю корони ви вже встигли перенести в січні чи в лютому", чи дійсно "більшість переносить безсимптомно і вже має імунітет", і ще багато чудових думок. Якби ви зараз попрацювали лікарем в інфекційному відділенні або в лабораторії, такі легковажні думки вас би не займали", - пише лікар.

Як раніше повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон потрапив в реанімацію з коронавірусом.