RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Чому з ослабленням карантину в Києві не відкрилися багато кафе і ресторанів: названо причини

У вівторок, 12 травня, в Києві в рамках пом'якшення карантину через коронавірус відкрилися літні майданчики у багатьох закладах громадського харчування, але не у всіх, причиною чого стало зволікання з боку КМДА.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Так, багато закладів, незважаючи на часткову можливість відкритися, до сих пір закриті. Як виявилося, у Київській міській державній адміністрації затягують видачу талонів, які дозволяють роботу літніх майданчиків.

Ще одне питання, яке гальмує повноцінний запуск роботи закладів громадського харчування, це вбиральні. Справа в тому, що в рекомендаціях МОЗ України по роботі ресторанів під час карантину про туалети нічого не сказано. У підсумку вийшло так, що деякі власники приймають рішення тримати вбиральні закритими, а інші, навпаки, пускають туди клієнтів.

Крім того, деякі ресторани порушують рекомендацію про використання одноразового посуду. У деяких кафе страви і напої подаються в скляній і керамічному посуді, що категорично заборонено. У відповідь на це власники кажуть, що використовують сучасні посудомийні машини і все нібито належним чином обробляється. Також багато ресторанів не можуть собі дозволити повноцінно запустити кухню.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 12 травня, в перший день ослаблення карантинних обмежень Київ скували пробки.