RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Запуск транспорту в Києві: Кличко звернувся з проханням до Кабміну і назвав дати

Всупереч рекомендаціям Міністерства охорони здоров'я, де вважають, що столиця не відповідає критеріям послаблення карантину, мер Києва Віталій Кличко просить Кабмін дозволити роботу наземного громадського транспорту і деяких торгових закладів.

Про це столичний мер заявив на брифінгу в п'ятницю, 22 травня.

"Я звертаюся до уряду з наступним - дозволити Києву розпочати другий етап послаблень, але не всіх. А тих, що критично необхідні місту і бізнесу", - підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва пропонує відновити з 23 травня роботу наземного громадського транспорту і торгових закладів до 1000 квадратних метрів, а метро відкрити, як і планувалося, 25 травня. Дитячі та спортивні майданчики Кличко згоден поки не відкривати.

Столичний мер уточнив, що за останні 6 днів захворюваність в столиці була в межах визначеної урядом норми. Статистику зіпсувала спалах в Дарницькому дитячому інтернаті для дівчат, де виявили понад 80 хворих.

Два інших показника (заповненість стаціонарів лікарень та кількість проведених тестів ПЛР), які враховуються в рекомендаціях Міністерства охорони здоров'я, в Києві відповідають нормі.

Як повідомляв "Апостроф", з п'ятниці, 22 травня в Україні розпочався перехід до так званого адаптивного карантину. Однак деякі області, серед яких Київська, послаблюють протиепідемічні заходи.