RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Швидкість ціною життя: названо страшну кількість порушень ПДР в Києві, які "спіймали" камери

За перші п'ять днів роботи система відеофіксації порушень ПДР в столиці, де встановлено 20 камер спостереження, зафіксувала 200 тисяч порушень.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький в коментарі "Радіо Свобода".

При цьому в поліції відзначають, що з кожним днем, кількість випадків порушення водіями правил дорожнього руху знижується.

"Під час тестування у деякі дні кількість порушень сягала понад сто тисяч. Якщо говоримо про перший день роботи системи, то це було 57 000, далі - менше", - уточнив Олексій Білошицький.

Правопорушення, зафіксовані камерами, обробляються інспекторами поліції, які підписують постанови електронним підписом, після чого за допомогою "Укрпошти" їх доставляють адресату.

Поки камери фіксують лише перевищення швидкості, тому є два типи штрафів: перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год - 255 гривень, перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год - 510 гривень.

У поліції також відзначають, що для тих, хто оплатить штраф протягом 10 днів з моменту отримання постанови, діє знижка 50%.

Хоча максимальна дозволена швидкість на деяких ділянках, де встановлені камери, становить 110 кілометрів на годину, система фіксувала перевищення швидкості навіть удвічі.

Як повідомляв "Апостроф", рекордсменом серед порушників став водій Mercedes, що мчав по місту зі швидкістю 208 км/год.