RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Підключилися шахраї: фото і всі деталі про дівчину, яка втратила сім'ю під час вибуху в Києві

Анастасія Недашковська під час вибуху будинку на Позняках в Києві втратила сім'ю, а шахраї намагаються нажитися на її горі.

Про це повідомляє ТСН.

Сім'я жила в будинку, де сталася трагедія, на шостому поверсі. Вибух стався на сьомому, тому їх квартира виявилася зруйнованою. В результаті цього загинули батьки Насті і брат.

Зараз дівчина живе у подруги, а про вибух говорити не готова. Про ситуацію написали в групі в соцмережі її друзі і близькі, які їй допомагають.

"Вибух стався на сьомому поверсі, коли трапився вибух, вся її сім'я була в квартирі: сама Настя перебувала у ванній, мама була на кухні, тато і брат в різних кімнатах. Насті на голову почала кришитися стеля, потім вона почала падати, вона почула крик мами, але вона не змогла пройти до неї, відразу побігла на сходи, жителі говорять, що вони чітко бачили, як газ йшов прямим потоком, утворилися завали. Вона встигла вибігти з ванної, але залишилася без одягу і особистих речей, телефон так само залишився там. У неї багато подряпин, рана на грудях, і рани на ногах, особливо серйозних травм і переломів, слава Богу, немає", - діляться близькі потерпілої.

Про саму Настю розповідають, що вона добре вчилася в школі, закінчила гімназію з поглибленим вивченням англійської мови і вступила минулої осені на перший курс Національного інституту харчових технологій. Батько працював машиністом на "Укрзалізниці", брат був кухарем в елітному столичному закладі, мали кішку і папугу. Пташку співробітники ДСНС змогли врятувати.

Дівчині зараз доводиться починати життя з нуля. Їй допомагають родичі, хресні, друзі, батьки колишніх однокласників, які взялися за створення фонду допомоги Насті.

У мережі дівчина опублікувала фото своїх рідних зі словами прощання.

Як пише на своїй Facebook-сторінці прес-секретар ДСНС Світлана Водолага, після трагедії в мережі з'явилися шахраї, які хочуть заробити гроші на горі 18-річної Насті.

"На жаль, в наш час трапляються випадки, коли на людському горі наживаються інші... Наші психологи працюють на місці вибуху в житловому будинку по вул. Соломії Крушельницької, 1/5, постійно надають психологічну допомогу постраждалим, зокрема і дівчинці Анастасії, яка втратила в цій трагедії свою сім'ю... Так ось, в соціальних мережах, час від часу, почали з'являтися пости з номерами карток для збору коштів для допомоги Насті!", - зазначила вона.

Спікер ДСНС додала фото чергового поста про "допомогу" і повідомила, що Настя не знає особистість, яка нібито збирає для неї кошти.

"Анастасія не знає того, хто збирає для неї гроші... Сподіваюся, адже хочеться вірити в краще, що це дійсно "збір для Насті", - додала Водолага.

Вона також попередила тих, хто "вирішить використовувати трагедію Анастасії для власної наживи", що у рятувальників є номери карток всіх справжніх благодійників.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися сумні деталі про долю мешканців будинку в Києві, який був частково зруйнований через вибух 21 червня.