RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Лікарі сплять по півгодини, місця - в коридорі: українець розповів про лікування коронавірусу в Києві

Киянин, котрий захворів на Covid-19, написав про сьогоднішні реалії в лікарнях столиці, де тільки за минулу добу коронавірус підтвердився у 270 людей.

Про це написав у Facebook Олексій Краснощоков, якого 22 вересня рано вранці забрала швидка.

"Я пишу ці "офігенні" історії просто щоб розповісти як проходить моє лікування і щоб ви розуміли, що епідемія не якась там примарна загроза, а зовсім поруч", - пояснив чоловік.

Він додав, що температура у нього була вище 39 градусів і не збивалася жарознижувальними.

"Спочатку мене вирішили везти в клініку Борис. Але вже через 5 хвилин виявилося, що ковідній тест треба максимум вчорашній + консультація пульмонолога. Тому вирішили їхати в першу міську клінічну лікарню на Харківському шосе", - пише він.

Краснощоков розповідає, що там "лікарі всі на взводі" і сплять по 30 хвилин. За останні 2-3 дня до лікарні надійшло 40 нових пацієнтів.

"Прийшла терапевт для консультації ... Сказала, що місця є тільки в коридорі, а там протяги + інфекційні хворі з різними інфекціями, тобто, може бути перехресне зараження", - пише киянин.

Так як стан хворого не був настільки гострим і він не потребував реанімації, йому виписали рецепт на крапельниці та антибіотики, які він буде робити на дому. Також лікар порекомендувала чоловікові щоночі викликати приватну швидку, яка буде збивати температуру.

"Ось такі справи з інфекційною ситуацією. Реально з ковідом працюють тільки в державних лікарнях, а ресурсів тупо нуль. Весь ковідний фонд закатали в асфальт", - завершив публікацію Краснощоков.

Як повідомляв "Апостроф", те, що ситуація з лікуванням хворих на Covid-19 в Україні напружена, підтвердив і глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов. Він повідомив, що за станом на 21 вересня були зайняті понад 13 тисяч ліжок в лікарнях, де лікують заражених на коронавірус.