RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Києві компанія катувала безхатченка і знімала на відео: один з нелюдів намагався влаштуватися в поліцію

Прокуратура міста Києва повідомила про підозру групі осіб, які катували безпритульних людей та знімали свої дії на відео.

Про це йдеться в повідомленні Київської міської прокуратури на сторінці у Facebook.

В ході розслідування правоохоронці з'ясували, що троє чоловіків у період з 15 серпня по 5 вересня 2020 року на території покинутої будівлі на вул. Обсерваторній у Шевченківському районі столиці катували безхатченків, які влаштували там тимчасовий нічліг.

Зловмисники вночі проникали до приміщення, представлялися правоохоронцями, розпорошували в обличчя потерпілим перцевий газ та обирали жертву, над якою потім знущалися. Безпритульних жорстоко били руками та ногами, а також дерев’яною битою чи цеглиною. Свої дії нелюди знімали на мобільний телефон і викладали запис у Telegram-каналі.

Чоловіків - місцевих мешканців віком 20, 21 та 47 років - затримали 29 вересня. За місцем їх проживання проведено обшуки, у ході яких вилучено речові докази, які підтверджують протиправні дії.

"Затриманим особам повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу. Санкція статей передбачає до 10 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

"Один із підозрюваних подавав документи на роботу в поліцію. На щастя, його туди не взяли. На сьогодні статус потерпілих надано трьом людям, які стали жертвами цієї групи. Крім того, підозрюваних перевіряють на причетність до аналогічних злочинів, а також більш тяжких", - додала речниця столичної прокуратури Надія Максимець у коментарі УП.

За її словами, затримані - матеріально забезпечені, раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися. Що їх пов'язує, крім цих нелюдських вчинків, з'ясовує слідство.

Як повідомляв "Апостроф", у Жмеринці Вінницької області загадково загинув 27-річний Євген Поповський - його виявили повішеним на зупинці.