RU  UA

Під посольством США в Києві влаштували акцію: що вимагають мітингувальники

У Києві поліція та бійці Національної гвардії оточили посольство США, де зараз проходить масштабна акція. Правоохоронці перекрили майже весь квартал.

Подробиці – у сюжеті Апостроф News о 12:00 на Апостроф TV.

Під будівлею посольства зібралися біля тисячі людей. Точну цифру активістів назвати складно, адже люди продовжують приходити. Здебільшого, на мітингу присутні представники однієї з опозиційних сил.

На місці працюють близько 400 співробітників поліції та Національної гвардії. Вони перевіряють на вході та виході усі сумки, аби ніхто не приніс із собою заборонених предметів. Через мітинг правоохоронці перекрили майже весь квартал, тому на всіх вулицях, які дотичні до установи, спостерігаються затори.

Не всі активісти знають, чому проводиться акція. Нещодавно вони розгорнули плакати, з якими виступають проти зовнішнього втручання в українську політику. Імовірно, мова йде про Сполучені Штати. На імпровізованій головній сцені зробили своєрідне шоу, де дівчину вдягають в українську вишиванку.

На цій акції стало погано одній жінці. Їй надали медичну допомогу, та її забрала швидка допомога. На місті присутня поліція діалогу, яка спілкується з мітингувальниками.