RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Києві чоловік повалив ханукальний світильник і похвалився витівкою на відео

У столиці України розгорівся скандал. Повідомляється, що чоловік повалив ханукальний світильник, інцидент стався на Контрактовій площі. Вандалом виявився Андрій Рачок, житель Києва, який записав свій акт вандалізму на відео, супроводжуючи ролик антисемітськими висловлюваннями.

Про це написав Едуард Долинський на совій особистій сторінці в Фейсбуці.

Відеоролик був опублікований керівником Українського єврейського комітету Едуарда Долинського. Пан Долинський опублікував відео в своєму акаунті в соціальній мережі "Фейсбук". На відео можна побачити, як житель столиці розповідає про те, що трапилося. Пан Рачок каже, що це не акт вандалізму, а демонстрація прикладу, "як люди повинні поводитися з приїжджими, які займаються узурпацією влади". Також вандал підкреслив, що йому не подобаються люди, які займаються окупацією території і геноцидом.

Відразу після свого виступу про геноцид і узурпації чоловік підійшов до світильника і повалив конструкцію. Чоловік не шкодує про те, що сталося, він упевнений, що якби конструкцію повалив не він, це зробив би хтось ще. Також пан Рачок опублікував відео в соціальній мережі "Фейсбук" і надав дані про те, що стосовно його порушили кримінальну справу за частиною статті 296 Кримінального кодексу України. Жителя столиці звинуватили в хуліганстві.


Українські жителі знайшли аккаунт вандала і атакували його пости своїми коментарями. Ось деякі витяги з повідомлень на сторінці вандала:

"який жах, коли ж ми побачимо, як ця ненависть закінчується і припиниться цей акт вандалізму?" - написала Алла.

"кримінальна відповідальність таким" патріотам ", - повідомив Митя.

"до Бабиного яру нам недалеко!" - каже Олексій.

"і відразу у всій країни все налагодилося", - пише Леонід ", - такі коментарі можна побачити на офіційній сторінці в Facebook.

Слідчі вже зайнялися розслідуванням цієї справи.

Читайте також матеріал "Апострофа": Ханука 2020: історія свята, традиції і головні заборони 10 грудня