RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Києві почали роботу перші "фантомні патрулі": як будуть ловити порушників швидкості

На вулиці Києва виїдуть перші "фантомні патрулі", які контролюватимуть дотримання ПДР. Нові патрульні машини, про які раніше повідомив голова "Укрінфрапроекту" Кирило Хом’яков, зможуть фіксувати швидкість машини під час руху і зупиняти порушників.

Про це повідомляє видання Auto consalting.

Як відомо, перші чотири "фантомні" машини вже передали Нацполіції. Вони обладнані проблисковими маячками спереду і ззаду машини, гучномовцем і пристроєм для вимірювання швидкості в русі, а також мобільними системамм відеофіксації.

"Фіксується швидкість автомобіля, який їде у напрямку руху поліцейського автомобіля, назустріч і навіть позаду руху поліцейського автомобіля. Як тільки фіксується порушення швидкості, відповідний автомобіль перетворюється із звичайного автомобіля в поліцейський автомобіль", - пояснив Хомяков.

Так звані "фантомні" авто можуть бути з 3D-наклейкою "поліція", яку видно тільки зблизька або ж взагалі нічим не виділятися із загального потоку машин.

Юристи запевняють, що такі дії поліцейських є цілком законними.

"Ти побачив цей маячок - ти повинен зупинитися. Все одно ж сьогодні ти з автомобіля сам не виходиш, до тебе підходять і ти вже бачиш, хто до тебе підходить. Підходить до тебе поліцейський у формі або людина в штатському. Якщо людина в штатському не надає посвідчення, не говорить, хто, що, то ти, відповідно, не виконуєш його вимоги", - розповів юрист Михайло Ільяшев.

Перші чотири "фантоми" вже виїхали на вулиці столиці. Поки поліцейські працюють тільки в тестовому режимі.

Як повідомляв "Апостроф", 15 грудня в розпорядження Національної поліції України було передано 30 нових автомобілів-техстанцій, які будуть перевіряти технічний стан вантажівок, легкових автомобілів і маршрутних таксі.