RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

У Києві закриють ТРЦ і обмежать роботу транспорту: повний список заборон на час карантину

З 8 по 24 січня в Україні вводять локдаун. У Києві можуть змінити інтервал руху громадського транспорту.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

Відзначається, що трамваї, тролейбуси, автобуси і маршрутні таксі зможуть здійснювати перевезення пасажирів тільки за кількістю місць для сидіння.

"Наголошуємо, що під час дії додаткових протиепідемічних обмежень з 8 до 24 січня інтервал руху громадського транспорту може бути змінений", - додали в КМДА.

Крім того, можливе обмеження на вхід пасажирів на станціях метро, щоб уникнути скупчення людей на платформах і у вагонах поїздів. Про це пасажирів інформуватимуть оголошеннями в салонах рухомого складу і на станціях метрополітену.

ТРЦ столиці також будуть закриті.

"Торгові центри повинні припинити прийом відвідувачів. Тільки при наявності окремого входу магазини, розташовані в ТРЦ, зможуть здійснювати торгівлю дозволеної групою товарів", - уточнюється в повідомленні.

Крім того, не працюватимуть ресторани, кафе і бари. Заклади громадського харчування зможуть працювати на винос і здійснювати адресну доставку замовлень. Закриються непродовольчі магазини та ринки.

Зможуть працювати магазини, більше 60% площі яких призначене для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв'язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин.

Дозволяється також торгівля паливом.

Буде заборонено роботу організацій, які здійснюють діяльність в сфері побутового обслуговування населення.

Працюватимуть фінансові установи, установи та підприємства, що надають фінансові послуги та здійснюють діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей. Також продовжать роботу оператори поштового зв'язку.

Можна проводитимуть медичну практику, ветеринарну практику. Перукарні та салони краси зможуть працювати за попереднім записом.

Дозволена діяльність автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльність з технічного обслуговування і ремонту транспортних засобів.

Робота готелів дозволяється, але зони загального харчування в них працювати тільки з 6:00 до 11:00.

З 8 до 24 січня забороняється проведення всіх масових заходів, а також прийом відвідувачів в установах культури та інших установах розважальної діяльності.

Також забороняється діяльність культових споруд і приміщень, обладнаних для молитовних потреб, які не забезпечують можливість обмежити кількість відвідувачів до 1 людини на 5 кв. м. Забороняється проведення релігійних заходів на відкритому повітрі, під час яких не забезпечено дотримання дистанції 1,5 м між присутніми.

Закриються спортивні зали, фітнес-центри, басейни. Заборона не стосується спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних норм.

Новорічні локації в столиці припиняють свою роботу на час дії додаткових протиепідемічних обмежень. Зокрема, повинна бути зупинена робота святкових концертів, ярмарків, атракціонів, катків.

Всі навчальні заклади будуть закриті, роботу продовжать тільки дитячі сади. В освітніх закладах Києва зимові канікули триватимуть до 10 січня. Після зимових канікул, з 11 січня, навчальні заклади будуть працювати в дистанційному форматі.

Державним установам і структурам в Києві, рекомендують максимально перевести роботу в дистанційний режим.

Центри надання адміністративних послуг надаватимуть тільки дуже важливі послуги:

  • видача готового паспорта громадянина України у формі ID-карти;
  • видача паспорта громадянина України при вклеювання фотографії;
  • повернення паспорта громадянина України (свідоцтва про народження якщо подавався оригінал) у разі реєстрації місця проживання;
  • видача готового дозволу на працевлаштування;
  • комплексна послуга при народженні дитини:
  • дозвіл на працевлаштування для іноземців;
  • інші адміністративні послуги в невідкладних випадках, які підтверджуються відповідними документами.

Про те, які нові обмеження чекають українців і чи зможуть вони зупинити поширення COVID-19, читайте в матеріалі "Апострофа": Введуть або не введуть: яким буде локдаун з 8 січня і як він буде діяти.