RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

"Ні рабству": у Києві залізничники влаштували акцію протесту під Кабміном, фото і відео

У середу, 17 лютого, під Кабінетом міністрів проходить анонсований раніше мітинг залізничників. Працівники скаржаться на "масштабне знищення" робочих місць на "Укрзалізниці" і звинувачують главу компанії Володимира Жмака в бездіяльності.

Про це повідомили в Telegram-каналі Klymenko Time і Pavlovsky News.

Масовий протест ініціювали в профспілці залізничників і транспортних будівельників, які протестують проти прийнятого рішення про скорочення вакантних посад в локомотивних депо на Південно-Західній залізниці.

"Це зменшить кількість вакансій, які потенційно могли б зайняти бажаючі, і вдарить по заробітку працюючих залізничників, адже багато працювали на умовах суміщення виконання обов'язків за вакантними посадами", - заявили залізничники.

Протестувальники заявляють, що через нинішню критичну ситуацію 30 тисяч працівників можуть бути звільнені. Також співробітники "УЗ" скаржаться на мізерне підвищення зарплати і блокування з боку роботодавця спроб разом з профспілкою вирішити їх соціально-економічні проблеми.

Як повідомляв "Апостроф", 9 лютого громадські активісти та ветерани українсько-російської війни, зокрема активісти "Правого сектора", провели акцію біля заміського будинку глави Міністерства юстиції Дениса Малюськи. На думку протестувальників, Малюська особисто відповідальний за захоплення ринку "Столичний" близькими соратниками екс-президента Януковича.