RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

ЗСУ вибивають кадировців у чисте поле: що відбувається у Бучі під Києвом

У Бучі, що під Києвом, тривають тривають вуличні бої українських військовослужбовців з фашистськими окупантами. На підступах до міста наші захисники витісняють кадирівців на відкритий простір. Там буде простіше ліквідувати ворога.

Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук в об’єднаному ефірі українських телеканалів.

"Буча – українське місто. Тривають бої на підступах. Ворог на деяких напрямках прорвався, тривають вуличні бої. Збройні Сили України чинять гідний опір. Виштовхують фактично ворога за межі міста, у відкрите поле, щоб його там знищити", - пояснив Федорчук.

Також інформував, що до міста намагаються прорватись кадирівці, яких ЗСУ відчайдушно витісняють за Бучу, у сторону Ворзеля, щоб знищити окупантів повністю, як кажуть, у чистому полі.

"Бої тривають між Бучею і Ворзелем. І зі сторони Гостомеля. Але ЗСУ, ТРО працюють, взаємодіють", - додав мер Бучі.

Анатолій Федорчук наголосив, що інформація про масову евакуацію не відповідає дійсності. Українські військовослужбовці не проводять евакуації населення, у жодному разі не можна сідати в "евакуаційні автобуси" - фашисти хочуть вивкористовувати людей, як живий щит, для нападу на столицю України - Київ.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що кадирівці напали та розстріляли групу старших російських офіцерів, які у відповідь теж відкрили вогонь.