RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Після катувань застрелили з автомата: історія про волонтера, вбитого рашистами у Мотижині

Стало відомо, за яких обставин російські військові вбили волонтера Сергія Кубрушка у Мотижині Київської області.

Про це повідомляє видання Еxpres.online.

Після повномасштабного вторгнення Росії 35-річний Сергій вивіз свою дружину з Ірпеня, де мешкали, у Боярку. Звідти — разом із тестем Андрієм Шостаком почали доставляти гуманітарну допомогу в окуповані росіянами села. Багато чого для "гуманітарки". Після розвезеної допомоги, вони зазвичай евакуйовували мирних мешканців у безпечніші місця. Своїм авто встигли зробити п’ять таких виїздів. Про це розповіли в аналітичному відділі громадської організації “Група Патріот”.

Сергій і Андрій прийшли в нашу організацію пів року тому. До того поєднували підприємницьку діяльність і допомогу наркозалежним позбутися поганої звички. Обидва були побожні, займалися спортом і вели здоровий спосіб життя", - зазначають у ГО.



23 березня Сергій Кубрушко з тестем везли в окупований Мотижин Бучанського району гуманітарну допомогу: медикаменти, крупи і хліб. Однак, до пункту призначення не доїхали. Того дня з ними обірвався зв’язок.

На наших волонтерів “чекали” рашисти. Вони регулярно обходили будинки селян, бачили, що в людей з’являються свіжий хліб та крупи, усе це вилучали й допитували, щоб дізнатися, хто возить. І, видно, хтось з людей розповів", - кажуть в організації.

За повідомленням місцевого священника, чоловіки не встигли дістатися до селян, їх оточили і схопили російські військові. Обох тримали у полоні та катували. Разом з ними була і родина старости, яку викрали того ж дня.

У громадській організації зауважують, що до останнього вірили, що волонтери живі. Однак, після звільнення на початку квітня Мотижина від окупантів, натрапили на їхню машину, яка вся була пронизана кулями. Біля села, у лісі, знайшли братську могилу, де виявили тіло загиблого Сергія Кубрушка. Його вбили з автомата, руки були зв’язані.

Водночас доля його тестя Андрія донині невідома. Є надія, що він вижив. Вдома його чекають дружина і три доньки.

Раніше ми повідомляли, що у місті Ірпінь на Київщині двоє мародерів кинули гранату у жінок, коли ті поскаржилися на них правоохоронцям.