RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Розгорається новий скандал через реакцію ЄС на публікацію інформації про журналістів в ДНР

Посол Європейського союзу в Україні Ян Томбінський прокоментував публікацію на сайті "Миротворець" даних журналістів, акредитованих у так званих ДНР і ЛНР.

У коментарі "Європейської правди" він сказав, що, хоча формально українська держава не маэ выдношення до цієї публікації, але він очікує, що офіційний Київ візьме на себе частину відповідальності за вирішення даного конфлікту.

"Я стурбований повідомленням про те, що деякі українські сайти опублікували персональні дані тих журналістів, які отримали акредитацію в так званих ДНР і ЛНР", - йдеться у відповіді посла журналістам.

"Ці дії (публікація детальної інформації про журналістів, – ред.) порушують міжнародні стандарти захисту персональних даних, а також не відповідають українському Закону про захист персональних даних і піддають ризику самих журналістів. Я наполегливо закликаю українську владу забезпечити, щоб цей контент став недоступний", - заявив він.

У той же час, нардеп Антон Геращенко, який стояв біля витоків "Миротворця", на своїй сторінці у Facebook написав: "Ян Томбінські вимагає від України блокувати інтернет-контент завдає шкоди правам громадян. Абсолютно згоден з паном Яном Томбінським, який вимагав від держави Україна забезпечити, нарешті, недоступність інформації певного виду у всесвітній мережі Інтернет.

Україна абсолютно не захищає свій інтернет-простір, у той час як держава зобов'язана це робити!

В Україні на сьогодні немає законних методів блокування шкідливого контенту і немає принципів встановлення факту, який контент є протизаконним і шкідливим, а який - ні.

Також в України відсутня технічні можливості блокування того чи іншого контенту в інтернеті.

Переконаний, що кращі журналісти України, які хочуть добра та процвітання своєї Батьківщини, повинні об'єднатися і вимагати від Верховної Ради розробки Закону, згідно з яким держава Україна, за участю представників громадянського суспільства, визначала б, який контент є протизаконним, таким що порушує права громадян, підриває основи національної безпеки України і підлягає забороні, а який - ні.

Допомога консультативних структур ЄС у розробці такого законопроекту була б безцінною".

Втім, користувачі соцмереж без особливого захвату сприйняли пост Геращенко. Зокрема, блогер Олександр Барабошко (відомий як Крус) вважає, що таким чином українців підводять до створення аналога Роскомнадзору, який буде контролювати інтернет-контент для жителів країни.

Як повідомляв "Апостроф", публіцист Віталій Портніков підірвав соцмережі своєю реакцією на публікацію даних про журналістів при ДНР і ЛНР.