RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У харківського "Радіо Вєсти" відібрали ліцензію

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовився продовжувати ліцензію "Телерадіовидавничій компанії "Майстер", (Харків, логотип "Радіо Вєсті"). Про це повідомляє прес-служба відомства.

" Підставою для ухвалення такого рішення до компанії стали застосовані раніше санкції. У зв’язку з порушенням частини сьомої статті 27, частини восьмої статті 28 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (недотримання умов ліцензії і програмної концепції мовлення) ліцензіату було оголошено попередження рішенням регуляторного органу від 17 липня 2014 року № 265. Також через порушення вимог частини п’ятої статті 9 Закону (ведення програм і передач українською мовою становило менше як 50% добового мовлення) до мовника рішенням від 09.02.2017 № 99 застосовано санкцію «стягнення штрафу» в розмірі 5% суми ліцензійного збору", - йдеться у повідомленні.

У Нацраді підкреслили, що 23 лютого Харківський окружний адміністративний суд заборонив Нацтелерадіо розглядати питання про продовження терміну дії ліцензії харківської компанії "Радіо Вєсті" і оголошувати конкурс на дану частоту, однак дане рішення не вступило у законну силу, оскільки не було опубліковано в реєстрі судових рішень .

У Нацтелерадіо також повідомили, що завтра, 24 лютого, буде розглянуто питання про продовження ліцензії компанії "ТРК "Дивосвіт" (Київ, логотип" Радіо Вєсті").

Нагадаємо, раніше Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення застосував штрафні санкції до низки радіостанцій за невиконання мовних квот.