RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Не відмовлятися від своїх: з'явилися фото і деталі біографії зниклого до Донецьку українського письменника

З'явилися нові деталі біографії і фото, зниклого на окупованому Донецьку українського журналіста, блогера і письменника Станіслава Асєєва, який працював під псевдонімом Стас Васін.

"Йому всього 27 років, що він любить джаз і біг; у нього диплом бакалавра філософії і магістра релігієзнавства - обидва з відзнакою; Ігор Козловський, який ось уже півтора року перебуває в підвалах "МГБ ДНР", був одним з учителів Станіслава; він автор опублікованих збірника оповідань і роману "Мельхіоровий слон"; він не з чуток знайомий з Французьким легіоном; він, як і годиться письменнику, змінив півтора десятка професій - від вантажника і гробокопача до продавця-консультанта і співробітника банку", - йдеться в матеріалі "Дзеркала тижня", присвяченому зниклому журналісту.

"Стас Асєєв вибрав свій шлях. Він залишився боротися. Як розуміє і як уміє. Перетворився в одну з маленьких сталевих скріпок, що стягають жадібно розриваємо книгу нашого буття. І коли чую: "Так відпустити їх під три чорти! Вони там всі на Донбасі однакові...", згадую, що є донецьк захарченка, і є Донецьк Стаса. Якого ми обов'язково повинні витягнути", - додав відомий журналіст Сергій Рахманін в своїй статті.

Нагадаємо, раніше колишній народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що Станіслав Асєєв, який був захоплений бойовиками на окупованому Донбасі, живий.