RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Їхав на шоу до ворога: російська журналістка розповіла про свою поїздку до Москви з відомим українцем

Журналіст російського "Радио Свобода" Олена Риковцева розповіла про свою поїздку в Москву в одному поїзді з українцем Павло Жовніренком, який часто виступає в ефірі російського ТБ.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

"У всіх російських ток-шоу Павло виконує роль проукраїнського українця. І зараз він звичайно ж їде до Москви на чергові 60-100-хвилинки ненависті спільного виробництва Першого, ВГТРК і НТВ, в яких знову будуть топтати і ганьбити країну, де він живе", - зазначила Риковцева, додавши: "Я навіть намагаюся вгадати, до чого вони причепляться на цей раз? До мовних квот на ТБ? До чергового перейменування чергової вулиці? До польоту Порошенка на Марс? Там важко спрогнозувати, яка сіль стрельне їм в яку маршрутку. Може бути все що завгодно. Головне топтати і паплюжити все що не трапиться під руку, а не трапиться, підвернем самі".

При цьому журналістка зазначила, що канали, які використовують Жовніренко в своїх інтересах, шкодують грошей для того, аби купити йому квиток у спальному вагоні.

"Я продовжую про нього думати, що яка ж незвичайна в нього професія - працювати в Москві українцем, і як же потужно повинен бути вмотивований цей чоловік, щоб четвертий рік поспіль все це терпляче зносити, при тому, що це його подвижництво аж ніяк не оцінять на батьківщині, їм не потрібні їхні захисники в російських ток-шоу, і тим більше ніяких до нього симпатій до Росії, тому що він для них ворог, він на ворожій стороні", - розповіла Риковцева. При цьому зазначила, що Жовніренко цінний для організаторів шоу як помічник у досягненні пропагандистського ефекту і комерційного успіху передач.

Як повідомляв "Апостроф", мережі обурило спільне фото українських політологів з лідером КПРФ.