RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Справа Гужви: стало відомо про другого затриманого

У справі про можливе вимагання грошей журналістами інтернет-видання "Страна.uа" у депутата Верховної Ради Дмитра Лінька затримано двох підозрюваних.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян під час години питання до уряду в парламенті.

"Вчора прокуратурою міста Києва спільно з Головним управлінням Національної поліції у Києві було затримано двох зловмисників, які вимагали хабар у народного депутата. Вони були затримані під час передачі 10 тисяч доларів", - заявив заступник глави МВС.

Він також додав, що кримінальне провадження у цій справі було відкрито ще 31 березня, на даному етапі проведено слідчі і негласні слідчі дії. Троян також висловив упевненість, що дана справу буде доведено до логічного завершення.

Як уточнила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган, затримані керівник інтернет-видання "Страна.UA" Ігор Гужва і його посередник.

"Проведеним досудовим розслідуванням установлено, що керівник інтернет-видання, діючи у змові з особою, яка представлялась його особистим помічником, вимагали у народного депутата України грошові кошти в розмірі 20 тисяч доларів США за нерозголошення у ЗМІ відомостей про його особисте життя і політичної діяльності", - написала Сарган в Facebook.

За її словами, вчора, 22 червня, зловмисників затримали безпосередньо після передачі грошових коштів через посередника керівнику інтернет-видання

"На даний час готується повідомлення про підозру затриманим особам та клопотання про обрання їм запобіжного заходу", - додала представник Генпрокуратури.

Нагадаємо, вчора, 22 червня було затримано головного редактора видання "Страна.ua" Ігоря Гужву.