RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, яку інформацію збирає про користувачів соцмережа ВКонтакте

Заборонений в Україні мобільний додаток соціальної мережі "ВКонтакте" збирає і передає розробнику інтернет-компанії дані про користувачів: інформацію про пристрій і його операційну систему, перелік встановлених програм, дані про місцезнаходження користувача, список точок доступу мереж WiFi.

Це з'ясував програміст з Санкт-Петербурга Владислав Велюга, який проаналізував роботу програми, передає російське видання "Ведомости".

Додаток також передає інформацію про користувачів власнику соцмережі "ВКонтакте" - комапании Mail.ru Group - назву мобільного оператора, ідентифікаційні номери sim-карти і мобільного телефону.

Представник компанії Євген Красніков заявив, що "ВКонтакте" не приховувала збір подібної інформації для реклами, оптимізації та рекомендацій.

Цікаво, що дані про геолокації "ВКонтакте" збирає при роботі з аудіозаписами.

Представник Mail.ru Group повідомив, що дані збирає загальнодоступний модуль мобільного аналітики myTarget, який відправляє дані на сервери Mail.ru Group для обробки і аналізу, потім повертає зашифровані звіти компанії "ВКонтакте".

За словами Краснікова, аналогічні дані так чи інакше збирає практично будь-який великий додаток, оскільки це єдине джерело зворотного зв'язку з користувачем.

Нагадаємо, раніше у Facebook з'явилася смішна інструкція для колишніх користувачів російських соцмереж.