RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

"Схеми" заявляють про стеження за журналістом програми: опубліковано відео

Редакція програми "Схеми" заявляє, що за журналістом програми розслідувань Олександром Чорноваловим проводиться стеження.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами головного редактора програми Наталії Седлецької, за журналістами і раніше помічали стеження. Однак цього разу спостереження проводиться відкрито.

"Ми не знаємо, хто стежить і не розуміємо мотивів, тому змушені повідомити про це публічно", - пояснює вона.

За словами самого Черновалова, спостереження за собою він помічав не менше трьох разів. Один з випадків стався 17 жовтня по дорозі з редакції додому. Він зауважив, що двоє чоловіків слідують за ним, а в вагоні метро направляли на нього камери телефонів. Журналіст зійшов не на своїй станції і чоловіки пішли за ним. Вже на платформі він запитав у підозрілих осіб хто вони і чому переслідують його. Але на його питання вони не відповіли.

"Коли я дістав телефон, щоб сфотографувати цих чоловіків, вони почали відвертатися і ховатися за колону на платформі. А як тільки приїхав перший поїзд, вони швидко сіли в нього і поїхали. При цьому, в той потяг, який рухався в протилежному напрямку", - розповів Чорновалов.

Судячи по відео камер відеоспостереження, стеження за журналістом почалося прямо біля виходу з будівлі, де розташовується редакція.

Наступного ранку Чорновалов зауважив, що за ним спостерігає чоловік. Камери біля будинку показали, що невідомий чекав саме виходу журналіста, після чого пішов за ним до самого метро.

Також наголошується, що Чорновалов подав заяву про стеження в поліцію.

За кілька днів до події він у співавторстві з Седлецькою опублікував розслідування про суддю Вищого господарського суду України Артура Ємельянова, а саме про ряд елітної нерухомості по всьому світу, оформленої на колишню дружину судді. Також Чорновалов є автором резонансних матеріалів про корупцію високопосадовців.

Як повідомляв "Апостроф", на журналістів програми "Схеми" біля ресторану з топ-чиновниками напали співробітники Управління держохорони.