RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

РосЗМІ викрили у фейку з приводу поставки США летального зброї для України

Російське інформаційне агентство поширило неправдиву інформацію про те, що Сполучені Штати Америки не нададуть Україні летальну зброю.

Про це повідомляє Stopfake.org.

Так, агентство РИА Новости опублікувало інформацію про те, що Білий дім нібито спростував поставки летального зброї Україні тоді як подібної інформації немає на офіційних каналах комунікації американського уряду. При цьому ЗМІ посилалося на представника адміністрації американського президента Майкла Ентона.

У прийнятому "Законі про бюджет США на потреби національної безпеки 2018" є дані про те, що Україні буде виділено 500 млн доларів підтримки, "включаючи оборонну летальну допомогу". Разом з тим РИА Новости опублікувало інформацію про те, що Ентон нібито спростував цю інформацію.

Також наголошується, що в матеріалі американського видання ABC News за 4 листопада є згадка про те, що Трамп може запропонувати 47 млн доларів для озброєння України проти проросійських сепаратистів. У той же час в матеріалі йдеться, що деталі такої допомоги в уряді не обговорюються. Сам же Ентон в коментарі ABC News заявив, що "США не прийняли рішення надавати чи не надавати летальну допомогу Україні, і ми ще не робили заяв по цій темі".

Як повідомляв "Апостроф", в Нідерландах заявили про масштабні фейки з боку Росії.