RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Від НСТУ зажадали звільнити Аласанію через критичне падіння рейтингів "Суспільного"

Компанія "Ера-Медіа" зажадала провести конкурс на призначення нового керівника "Суспільного" у Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив генеральний директор компанії Віталій Дикий.

Він зазначив, що Зураб Аласанія не зміг відповідно до закону організувати громадське телебачення.

"Рівно п'ять років минуло з моменту вступу в силу Закону України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України", і майже п'ять років суспільне телебачення в країні відсутнє. Давайте подивимося, як же "Суспільне" в свій День народження радує всіх українців? 26 місце серед 39 телеканалів з показниками рейтингу - 0,04% і показниками частки - 0,37%. Щоб пояснити, наскільки це низько, уявіть плінтус, під ним лінолеум і візьміть ще трохи нижче. Десь там зараз рейтинг "Суспільного". тобто його майже не існує. "Ера-Медіа" вимагає провести конкурс на призначення нового керівника "Суспільного", - заявив Дикий.

За його словами, незважаючи на низький рейтинг, канал отримував значне фінансування.

"Щорічно у Аласанії освоюють на "Суспільне" близько 800 млн грн, конкуруючи в рейтингу з "Бігуді ТВ". За ці гроші, в тому числі, на "Суспільне" змогли найняти на роботу в НСТУ десятки профнепридатних працівників і друзів, які не мають ніякого відношення до телебачення; створити побічну організацію "Благодійний фонд підтримки, створення і розвитку суспільного телебачення і радіомовлення України", про сумнівну діяльність якого написано чимало; витратити 8 млн бюджетних грошей на оплату діяльності незрозумілого директорату", - зазначив він.

Гендиректор "Ера-Медіа" закликав Зураба Аласанію подати у відставку.

"Ера-Медіа" закликає припинити остаточне знищення керівником "Суспільного" професійних стандартів, а самого Зураба Аласанію - вийти з "відпусток" і "лікарняних", і подати у відставку. Також вимагаємо від Наглядової ради ПАТ "НСТУ" провести конкурс на призначення нового керівника "Суспільного", - підсумував Віталій Дикий.

15 травня 2014 вступив в силу Закон України "Про Суспільне телебачення і радіомовлення України".