RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Російський пропагандист виявився в'їзним в Україну і розгулює по Києву: фото і реакція СБУ

Російський пропагандист, генеральний директор телеканалу "Спас" Борис Корчевников приїхав до Києва, де, зокрема, відвідав Києво-Печерську лавру.

Фотографіями свого візиту в Україну він поділився на сторінці в Instagram.

Корчевников також відвідав Міжнародний фестиваль православного кіно "Покров", на якому телеканалу "Спас" була присуджено премію.

"А це батько Олександр Клименко - переможець українського "Голосу" і його матушка Світлана", - йдеться у підписі до фото.

14 жовтня Корчевников опублікував відео, на якому оголосив збір коштів на відновлення лікарні в Києво-Печерській Лаврі.

У Держприкордонслужбі заявили, що стосовно росіянина заборони на в'їзд в Україну не було, передає "Укрінформ".

У свою чергу спікер СБУ Олена Гітлянська також заявили про те, що, імовірно, заборони не було, передає "UA Крим".

"Якщо ви говорите, що він вже заїхав, то, напевно, у нього не було заборони. Їх тисячі, їх сотні, я думаю, що їх більше тисячі, там десятки тисяч. Всіх не відстежиш. Тому ми завжди просимо саме журналістів нам допомагати, звертати увагу. Якби ви нам подзвонили до того, як переїхав, то, можливо, ми б розглянули його справу і заборонили йому заздалегідь в'їзд ", - сказала вона.

Нагадаємо, Борис Корчевников був внесений до бази "Миротворця" як пропагандист і пособник терористів. У 2017 році він відвідував окупований Крим в порушення українського законодавства.

Як повідомляв "Апостроф", в 2014 році СБУ заборонила в'їзд в Україну 35 російським працівникам ЗМІ на термін від 3 до 5 років. В опублікованому списку був також Борис Корчевников. "Компанію" йому склали такі одіозні особистості, як Іван Охлобистін, Дмитро Кисельов, Михайло Леонтьєв, Олексій Пушков, Сергій Доренко, Володимир Соловйов, Аркадій Мамонтов та інші.