RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні обмежили доступ до популярних телеканалів: навіщо це потрібно і скільки доведеться платити

28 січня чотири провідних українських медіа-групи припинили безкоштовне супутникове мовлення і закодували 23 телеканали.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Обозреватель".

Нововведення торкнулося близько 4 млн домогосподарств по всій країні. Після кодування українці зможуть платно дивитися телеканали через супутниковий сигнал. Також є можливість підключити цифрове, кабельне та інтернет-мовлення.

Отже. свої телеканали для власників "тарілок" закодували СТБ, ICTV, "Новий канал", М1, М2,1 + 1, 2 + 2, ТЕТ, "Плюсплюс", УНІАН ТБ, Бігуді, "Інтер", НТН, К1, К2, "Мега", "Піксель", Zoom, Enter-фільм, (Україна, НЛО TV, Індіго TV. У відкритому доступі залишилися канали "Рада" і "Культура", "5 канал", "Прямий" "112 Україна", "Еспрессо ТВ" та UA:Перший.

Щоб підключитися до платної послуги перегляду закодованих телеканалів, необов'язково міняти тарілку, потрібно тільки купити приймач (тюнер, ресівер) з підтримкою системи кодування Verimatrix, і замовити пакет послуг у обраного оператора. Тюнер на офіційних сайтах провайдерів продається за 1099 гривень, або ж його можна взяти в оренду. Вартість мінімального пакета послуг стартує від 69 гривень на місяць, а з 1 лютого ціна підніметься до 80 гривень.

На такий крок вітчизняні медіа-групи пішли через потребу в захисті авторських прав та тому, що недоотримували кошти для свого розвитку, транслюючи медіаконтент безкоштовно.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, кодування більшості популярних українських телеканалів, через яке власники супутникових тарілок тепер будуть повинні платити за сигнал, користувачі мережі жартома пояснили проблемою з квитками на "95 квартал".