RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Україні ввели санкції проти телеканалів Медведчука

Президент України Володимир Зеленський підписав 2 лютого указ №43/2021, яким ввів в дію рішення РНБО про санкції проти ряду телеканалів голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука.

Про це йдеться на сайті глави держави.

Зокрема, санкції введені проти телеканалів NewsOne, 112 Україна, ZIK. Йдеться про повне блокування активів, анулювання ліцензій, заборону на виведення активів і ряд інших обмежень строком на 5 років.

Крім цього, телеканали не зможуть передати свої права на об'єкти інтелектуальної власності іншим особам.

Мовлення NewsOne, 112 Україна, ZIK вже припинено.

Також під санкції потрапив власник телеканалів Тарас Козак.

Контролювати виконанням рішення має голова РНБО Олексій Данилов. Він розповів, що санкції не підтримали дві людини: "2 лютого відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, де шляхом письмового голосування члени РНБО розглядали питання введення персональних санкцій стосовно юридичних та фізичних осіб, які перебувають на території України. З 19 членів Ради національної безпеки і оборони 17 проголосували за, один утримався, один перебуває у відрядженні".

Як повідомляв "Апостроф", дружина Медведчука Оксана Марченко є власницею компанії, яка фігурує в структурі власності телерадіокомпанії "Студія 1+1".