RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вчені придумали спосіб створення надміцного матеріалу з олії

Австралійським вченим вдалося перетворити доступне соєву олію в надзвичайно міцний матеріалг- графен, про це повідомляє портал Science Alert.

За технологією GraphAir: cоєву олію нагрівають в трубчастій печі, в результаті чого олія розкладається на блоки вуглецю. Цей вуглець потім швидко охолоджують на нікелевій фользі, де і утворюється тонкий прямокутник графена всього лише в один нанометр товщиною.

Цей метод дешевше, простіше і набагато швидше ніж інші способи виробництва графена, оскільки графен створюють без використання вакууму. В результаті вартість графена може бути знижена в 10 разів. Зараз команда дослідників зайнята пошуком комерційних партнерів для реалізації цієї мети.

Графен - революційний матеріал 21 століття. Це найміцніший, легкий і електропровідний варіант вуглецевого з'єднання, який в 200 разів міцніший за сталь, твердішй за алмаз, і неймовірно гнучкий. Цей матеріал має потенціал, щоб зробити кращу електроніку, більш ефективні сонячні батареї, і може навіть використовуватися в медицині.

Як повідомляв "Апостроф", Американські вчені створили новий матеріал з графена.