RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вчені розробили додаток, що розпізнає емоції

Вчені з Массачусетського технологічного інституту (МТІ) розробили спеціальний додаток для смарт-годинника, здатний визначати емоції користувача, про це повідомляє MIT News

Щоб визначити загальний тон мови і емоції людини, розроблений додаток слухає розмови користувача, аналізуючи текстові транскрипції і фізіологічні ознаки. Як заявляють учені, точність розпізнавання емоцій становить 83%. Що дає можливість стежити за психічним станом власника в режимі реального часу.

"Уявіть собі, якщо в кінці розмови ви можете перемотати її і побачити ті моменти, коли ваші співрозмовники мали найбільше занепокоєння. Наша розробка є кроком у цьому напрямку, припускаючи, що ми вже не так далеко від світу, де люди можуть мати у себе в кишені соціальний трекер на базі штучного інтелекту", - сказав Тука Алханай, аспірант МТІ.

У своїх експериментах розробники використовували некомерційний смарт-браслет Samsung Simband, який може визначати такі показники життєдіяльності, як рух, пульс, кровотік, тиск і температура шкіри. Ці дані разом з глибоким аналізом голосу використовувалися ними для визначення таких емоцій, як смуток і радість.

Як повідомляв "Апостроф", раніше компанія Apple представила новий розумний годинник Apple Watch.