RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Маск почав будівництво капсули для супершвидкісного поїзда: опубліковано фото

Компанія Hyperloop Transportation Technologies почала будівництво першої повнорозмірної пасажирської кабіни транспортної системи Hyperloop. Про це повідомляє ТС.

Передбачається, що на початку 2018 року в науково-дослідному центрі HTT у Тулузі відбудеться офіційний показ готового виробу для його подальшої інтеграції та оптимізації.

"Потім капсула буде використовуватися у комерційній системі, яка незабаром буде анонсована по завершенні переговорів і проведення техніко-економічного обґрунтування, яке на даний момент проходить у різних точках світу", - відзначили у компанії.

Капсула буде мати довжину 30 метрів, діаметр 2,7 метра, масу 20 тонн. Пасажиромісткість капсули складатиме 28-40 осіб, вона зможе розвивати швидкість до 1223 км/год.

Відзначимо, ідею Hyperloop ("гіперпетля") представив у 2012 році інженер, підприємець і інвестор Ілон Маск. Новий транспортний засіб буде вдвічі швидше літака і у три-чотири рази швидшим за швидкісний поїзд. Найбільшу активність у втіленні цієї ідеї в даний час проявляють компанії Hyperloop One, гендиректором якої є Роб Ллойд, і компанія Hyperloop Transportation Technologies на чолі з Дірком Алборном.

Нагадаємо, раніше американський інженер Джеймс Пауелл розробив і запатентував технологію запуску космічних апаратів на основі ідеї Hyperloop.