RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вчені зробили гучне відкриття в піраміді Хеопса

Вчені виявили таємну кімнату в піраміді Хеопса.

Про це йдеться в статті в журналі Nature.

Раніше невідома порожнеча прямо над коридором в усипальницю Хеопса, яка може бути таємницею гробницею або проходом в неї.

"Коли ми побачили цю зону порожнечі, ми зрозуміли, що натрапили на щось дуже цікаве і велике, кинули всі інші проекти і сконцентрувалися на вивченні цієї області, розташованої прямо над коридором в усипальницю Хеопса. Тепер ми впевнені, що вона дійсно існує, і це перша знахідка подібного роду в піраміді Хеопса з доби середньовіччя, коли вона була розкрита каліфом Аль-Мамуном в IX столітті", - заявив Мехді Таюбі з інституту HIP в Парижі.

Відзначимо, піраміду Хеопса - одне із семи чудес світу - побудували в середині третього тисячоліття до нашої ери, за часів фараона Хуфу (Хеопса), представника четвертої династії Стародавнього царства, - тоді ж, коли і все "великі піраміди" Стародавнього Єгипту. Ця споруда висотою в 145 метрів і шириною і довжиною в 230 метрів залишається однією з найвищих і великих будівель, коли-небудь створених людством.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися фотографії знайдених на початку тижня в Єгипті в районі Дахшур під Каїром залишків піраміди приблизно 18-17 століття до нашої ери.