RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Гідно Нобелівської премії: стало відомо, про що писав Хокінг у своїй останній роботі

Незадовго до своєї смерті британський астрофізик Стівен Хокінг остаточно сформулював свою теорію з приводу того, як люди можуть виявити паралельні всесвіти.

Про це пише видання The Telegraph.

За словами колег ученого, його остання робота викладає новаторську математичну теорію для виявлення космічними апаратами слідів "великих вибухів".

Стаття, яка зараз знаходиться на розгляді редакції одного з провідних наукових журналів, носить назву "Плавний вихід з нескінченної інфляції" (A Smooth Exit from Eternal Inflation), вона може стати головним науковим доробком Стівена Хокінга.

Як кажуть вчені, якби була доведена ця теорія до того, як Він помер минулого тижня, він, можливо, отримав би Нобелівську премію, яка так довго вислизала від нього.

Ця стаття намагається дати відповідь на питання, поставлене у теорії, відомої як "безмежну пропозицію", або Модель Хартла-Хокінга, яка описує появу всесвіту після великого вибуху. Згідно з нею, всесвіт миттєво розширилася з крихітної точки в прототип тієї, в якій ми зараз живемо. Цей процес носить назву інфляція. Теорія припускає наявність безлічі "великих вибухів", які, у свою чергу, породжують безліч всесвітів – так звана "мультивсесвіт" – математичний парадокс, оскільки це фактично неможливо виміряти.

"Ці ідеї пропонують захоплюючу перспективу знайти докази існування іншого всесвіту", - сказав Карлос Френк, професор космології в Університеті Дарема.

Нагадаємо, "Апостроф" зібрав для вас найгучніші прогнози Стівена Хокінга.