RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Стало відомо про розробку NASA тихого надзвукового літака

Національне аерокосмічне агентство США (NASA) разом з компанією Lockheed Martin планують створити експериментальний надзвуковий літак, який буде літати швидше за швидкість звуку, при цьому буде відносно тихим.

Про це повідомляє ABCnews.

Очікується, що літак Low-Boom Flight Demonstrator зможе дати старт надзвуковим подорожам на землі, які на даний момент заборонені через гучні звукові удари, що створюють літаки на кшталт колишньої моделі Concorde.

"Дуже хвилююче повернутися до розробки X-plane в такому масштабі", - заявив Джайвон Шин (Jaiwon Shin), адміністратор по космонавтиці в NASA.

За даними NASA, нова форма, яка вперше була розроблена в 1960-х роках, дозволить Low-Boom Flight Demonstrator досягти надзвукової швидкості, створюючи серію "м'яких ударів" замість гучних. Очікується, що звукові хвилі від нового літака будуть не голосніше, ніж звук закривання дверей в авто.

Вартість контракту складає приблизно $ 247,5 млн. Це повинен бути одноядерний літак, який здатний пересуватися зі швидкістю 940 миль на годину. До кінця 2021 року його повинні відправити в дослідницький центр польотів Армстронга в Каліфорнії.

Після льотних випробувань NASA проведе тестування "реакцію суспільства" на базі і в шести містах США. Їх планують завершити до 2025 року.

Як повідомляв "Апостроф", NASA показало на фото і відео ударної хвилі на тлі Сонця і Місяця при переході звукового бар'єру навчальним реактивним літаком Т-38С.