RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Вчені зробили сенсаційне відкриття, яке скасує тисячі операцій

Завдяки новому відкриттю стало відомо, що апендицит можна вилікувати не вдаючись до хірургічного втручання.

Про це повідомляє Jama Network.

Вчені з Університету Турку провели дослідження і дійшли висновку, що апендицит в більшості випадків можна вилікувати антибіотиками. Однак понад сто років єдиним методом було видалення органу.

Як зазначають фахівці виходячи з ранніх досліджень, таке відкриття не нове, але рекомендацій щодо приймання антибіотиків намагалися уникати. Раніше лікарі не могли виключити варіант, при якому антибіотики лише знімають гостру форму запалення - і операція все ж буде потрібна пізніше, тільки виявиться вже куди більш складною.

Сенсаційне фінське дослідження показало, що апендицит все ж лікується антибіотиками без операції. До такого висновку дійшли після п'яти років спостережень за трьома сотнями пацієнтів. Людям у віці від 18 до 60 років запропонували вилікувати нічим не ускладнений апендицит без хірургічного втручання, антибіотиками.

"Протягом трьох днів ліки їм ставили в лікарні, внутрішньовенно, а потім ще тиждень вони приймали антибіотики вдома, у вигляді таблеток. В результаті майже дві третини пацієнтів чудово обійшлися без операції. А у тих, кому вона все-таки була потрібна, видалення апендикса пройшло без всяких ускладнень", - йдеться в повідомленні.

Після дослідження вчені зробили висновок, що гострий апендицит треба насамперед лікувати антибіотиками. Це ніяк не погіршить стан пацієнта, зате з великою часткою ймовірності може врятувати його від непотрібної операції і супутніх ризиків потрапляння в рану інфекцій.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у Львові розгорівся скандал через смерть підлітка під час операції з видалення апендициту.