RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

SpaceX успішно здійснили рекордний запуск Falcon 9: опубліковано відео

Ракета Falcon 9 компанії SpaceX Ілона Маска запустила 64 супутника в рамках місії SSO-A SmallSat Express, при цьому вперше була використана перша сходинка, яка до цього застосовувалася в двох інших запусках.

Трансляція запуску проходила на YouTube-каналі SpaceX.

Крім того, це вже 19-ий запуск ракети SpaceX в цьому році. Таким чином був побитий рекорд минулого року, коли було здійснено 18 запусків.

Під час запуску місії SSO-A SmallSat Express компанія SpaceX вперше використовувала одну і ту ж першу сходинку в третій раз. Раніше вона вже допомогла доставити на орбіту бангладешський супутник Bangabandhu Satellite-1 в травні і індонезійський супутник Merah Putih в серпні. Ракета Falcon 9 стартувала з бази ВПС США Ванденберг о 20:32 за київським часом. Після поділу ступенів перша ступінь повинна приземлитися на баржу "Just Read the Instructions" в Тихому океані, а друга продовжить виводити на орбіту корисне навантаження у вигляді 64 супутників.

Для американської космонавтики така кількість одночасно виведених апаратів є рекордом, хоча світовий рекорд належить Індії, яка зуміла вивести за один запуск 104 апаратів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в травні 2018 року компанії SpaceX Ілона Маска вдалося за один старт виконати два комерційних замовлення - доставити на орбіту 5 комунікаційних супутників Iridium NEXT і 2 апарати NASA GRACE-FO для спостереження за змінами водного циклу і маси Землі .