RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На Землю в 2019 році впаде загублена майже півстоліття назад космічна станція: відео

Радянська космічна станція "Космос-482", яка провела на орбіті Землі майже півстоліття, може впасти.

Про це пише Newsweek.

Запуск станції відбувся в березні 1972 року. Після виведення на земну орбіту вона повинна була відправитися до Венери. Однак, цього так і не відбулося через відмову двигуна.

В результаті аварії, "Космос-482" розпався на частини, чотири з яких впали на фермерське поле в Новій Зеландії. Згідно з даними New Zealand Herald, сфери з титанового сплаву важили по 13,6 кілограм. Після них на полі залишилися великі діри. Маркування на сферах говорило, що вони були виготовлені в СРСР. Тоді ж МЗС Нової Зеландії спробував повернути уламки Москві, але та заперечувала, що вони належать їй.

Вважається, що інша частина "Космосу 428", включаючи його корисне навантаження і двигун, залишилася в космосі, обертаючись навколо Землі. Оскільки космічний корабель був спроектований так, щоб протистояти екстремальним атмосферним тискам атмосфери Венери, експерти вважають, що він, ймовірно, переживе спуск через атмосферу Землі.

У минулому році в інтерв'ю російським ЗМІ космонавт і історик Павло Шабін вважав, що "Космос-482" впаде на Землю в проміжку між 2023-м і 2025 м роками. І місце його падіння поки визначити неможливо. У той же час нові розрахунки, які містить цей сайт Space.com вказують на те, зіткнення апарату з Землею відбудеться вже в цьому році.

Зазначається, що "Космос-482" рухається з надзвичайно високою швидкістю, роблячи один оборот навколо планети за 112 хвилин. За словами дослідника Томаса Дорман, який стежить за радянської станцією, вона "без проблем" пройде через земну атмосферу. На його думку, 40-50% апарату збереглися до теперішнього часу.

Він також стверджує, що апогей орбіти почав поступово знижуватися. За його припущеннями, входження в атмосферу почнеться в кінці цього року або в середині 2019 року.

Дорман підкреслив, що неможливо передбачити, як швидко це станеться. Оскільки ніхто напевно не знає, якою буде сонячна активність в цьому і наступному році.

Як повідомляв "Апостроф", раніше астрономи знайшли важливий "ключ" для розгадки виникнення космосу і показали фото.