RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Прорив в боротьбі з раком: українські вчені провели унікальну операцію

У Дніпрі в обласній лікарні ім. Мечникова провели першу в Україні операцію, яка дала шанси на повне одужання хворого на рак щитовидної залози на 4-й стадії.

Про це повідомляється на сторінці Ендокринної хірургії лікарні Мечникова в Facebook.

У пацієнта була пухлина в 3 сантиметри з інвазією в преиреоїдні м'язи і безліч метастаз довжиною від 3 до 6 сантиметрів.

"Пацієнт благополучно одужує, можна стверджувати про максимально можливе радикалізмі проведеної операції, в усякому разі, про тотальне видаленні макроскопически видимих метастазів раку, а при йодчувствітельності пухлини - про дуже хорошому прогнозі і повне вилікування цього пацієнта", - розповіли медики.

Для видалення метастаз лікарям довелося розрізати не тільки горло, а й грудну клітку, пише газета "Експрес".

"Раніше в Україні метастази не видаляла з середостіння (частина грудей, де знаходиться серце і аорта - "Апостроф".) Хірургічним способом. Їх доводилося залишати, що погіршувало ефективність лікування", - розповів хірург, який проводив операцію, Ілля Дейнеко.

За його словами, медики вирішили ризикнути і одночасно з шиєю видалити метастази і в грудях.

Під час операції хірурги застосували ноу-хау - верхню часткову стернотомію, при якій значно менший розріз і менше травмування шкіри і органів дозволяє повністю видалити метастази.

За матеріалами OBOZREVATEL.