RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Підготовка до польотів на Місяць і Марс: з'явилося відео тесту теплового щита корабля Starship

Глава компанії SpaceX Ілон Маск показав коротке відео випробувань теплозахисного екрану для проектованого космічного корабля Starship.

Короткий ролик був опублікований в Twitter.

Шестигранну плитку, яка буде захищати внутрішній простір корабля від перегріву при проходженні щільних шарів атмосфери, розігрівали пальниками до розпеченого стану. За словами Маска, в світлих плямах температура досягала значення близько 1400 ° C.

Він пояснив, що шестіугольнаяформа найбільш оптимальна для розподілу потоків повітря по всій площі нагрівання: вона не дає їм прискоритися в місцях стиків і, відповідно, ще більше розігріти щит.

Глава компанії також запевнив, що найбільш нагрівані ділянки поверхні, додатково обладнають випарними подщітовимі камерам/каналами для більш ефективного охолодження.

При цьому планується, що Starship буде "багаторазовим".

"Starship повинен бути готовий до польоту знову відразу ж після приземлення. Ніякий відновлювальний ремонт не потрібен", - заявив Маск.

Як відомо, новий корабель розробляється SpaceX для того, щоб доставляти людей на Місяць і назад, на Марс і в інші місця Сонячної системи. Першу місія на Марс з екіпажем і пасажирами планується провести до кінця 2020-х років.

Нагадаємо, Starship планується оснастити спеціально розробленим ракетним двигуном Raptor, випробування якого SpaceX почала в лютому.