RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

NASA показало поблизу фантастичні пейзажі на Марсі: фото і відео

Марсохід NASA Curiosity переїхав в нову частину гори Шарп на Марсі і переслав на Землю нові знімки місцевих пейзажів.

Про це повідомляє прес-служба марсіанської місії американського аерокосмічного агентства.

Також було показано нове анімаційне відео польоту над горою Шарп на Марсі, де Curiosity знаходиться з 2014 року. Відео показує види з кількох областей гори, де марсохід вже збирав зразки - "глиномістячі одиниці". Тут же були виявлені сульфатні мінерали, вказують на "висихання" і окислення поверхні планети.

На відео показаний і передбачуваний маршрут, який для Curiosity готують в подальшому. Відзначається, що кожен знятий район гори являє собою окремий період в її історії, і вчені планують "охопити" і вивчити якомога більше територій. Однією з головних цілей дослідження є спроба дізнатися більше про воду на Марсі і про той момент, коли клімат почав змінюватися.

У прес-релізі наголошується, що NASA планує висадити астронавтів на Місяць до 2024 року, і зараз йде активна робота над технологіями, які будуть розроблені для Місяця і надалі зроблять можливими місії роботів і людей на Марс.

Як повідомляв "Апостроф", раніше NASA показало фото катастрофи космічного корабля Beresheet на поверхні Місяця в квітні цього року.