RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

NASA показало ефектне фото зоряного неба, зняте у незвичайний спосіб

Фахівці з американського космічного агентства NASA створили з зображень, зібраних орбітальним телескопом NICER, унікальну картину зоряного неба.

Зображення було опубліковано на офіційному сайті NASA.

NICER - телескоп, який з 2017 року перебуває на станції МКС. Він працює в рентгенівському діапазоні, а його головною метою є вивчення нейтронних зірок. Вони вважаються одними з найбільш загадкових об'єктів видимого Всесвіту. NICER працює, поки йому не заважає світло Сонця. Коли це трапляється, а МКС обертається навколо Землі за 93 хвилини, телескоп повертається, орієнтуючись на нову мету. Його детектори в ці моменти не відключаються, прийом інформації триває.

Фахівці NASA вирішили об'єднати зібрані картинки в одну.

"Навіть з мінімальною обробкою це зображення демонструє Лебідь, залишок наднової, що має діаметр близько 90 світлових років, і вік від 5000 до 8000 років", - сказав Кіт Джендрі, головний дослідник місії в Центрі космічних польотів імені Годдарда.

"Ми поступово створюємо нове рентгенівське зображення всього неба, і, можливо, нічні розгортки NICER відкриють раніше невідомі джерела", - додав він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", NASA показало фото краху космічного корабля Beresheet на поверхні Місяця в квітні цього року.