RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Чи є життя поза Землею: вчені заявили про важливу знахідку на супутнику Сатурна

Вчені виявили на одному з найбільших супутників Сатурна Енцелад під льодом великий океан рідкої води, яка близька за хімічним складом до земної.

Про це повідомляється в прес-релізі Вашингтонського університету.

У дослідженні говориться, що вода Енцелада багата розчиненим вуглекислим газом і за рівнем кислотності близька до води океанів Землі, що "підвищує шанси виявити тут життя".

Гейзери супутника були вивчені космічним зондом Cassini. Було виявлено, що розчин води в океані фракціонується і рухливі речовини викидаються активніше. Також з'ясувалося, що попередні дослідження сильно недооцінювали кількість вуглекислого газу, метану і водню, що містяться в підлідному океані. Великі обсяги цих речовин можуть служити хорошою основою для розвитку органічного життя.

При цьому вчені відзначають, що цей факт може говорити про зворотне: велика кількість з'єднань, які могли би стати передумовами для створення життя, може бути пов'язано і з тим, що їх нікому тут споживати.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в горах Махонджва в Південній Африці, в вулканічних відкладеннях віком понад три мільярди років, були виявлені частинки позаземної органічної речовини.