RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Опубліковано відео зі знаменитою кометою, відкритою українськими астрономами

У мережі був опублікований відеоролик, що показує комету Чурюмова-Герасименко, яку в 1969 році в Києві відкрив астроном Клим Чурюмов.

Відповідне відео було опубліковано на сервісі Vimeo.

Ролик був зібраний зі знімків комети зондом Philae. Його авторами стали дизайнер Крістіан Штангль і композитор Вольфганг Штангль.

the Comet from Christian Stangl on Vimeo.

Апарат Philae вивчав комету протягом декількох років і встиг зробити 400 тисяч знімків. Вони були опубліковані у відкритому доступі Європейським космічним агентством.

Комета Чурюмова-Герасименко контролюється силою тяжіння Юпітера, а прийшла з поясу Койпера (знаходиться за орбітою Нептуна). Вона є "чорною", тобто, практично не відбиває світло через високий вміст високомолекулярних органічних сполук на поверхні. Без телескопа її побачити неможливо.

Зонд відомий тим, що є першим в історії апаратом, який м'яко приземлився на поверхню комети. Ця подія датується 2014 роком.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі були опубліковані кращі космічні фотознімки, які заслужили місце в боротьбі за премію Insight Investment Astronomy Photographer of the Year.