RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В окупованому Криму виявили загадковий саркофаг

В окупованому Російською Федерацією Криму під час розкопок античного міста Мірмекій виявили загадковий саркофаг.

Про це повідомляє "РИА Новости".

За словами начальника Мірмекійської експедиції російського Ермітажу Олександра Бутягіна, унікальність саркофага в тому, що він зроблений з цілісного шматка каменю.

"Це справжній маленький кам'яний саркофаг, що незвично для такого раннього часу", - сказав він.

Бутягін уточнив, що саркофаг, виявлений на території Керчі, має невеликі розміри кам'яного ящика, ймовірно, в ньому було поховане немовля.

"Однак археологи не виявили всередині нічого при тому, що кам'яна плита, що перекриває могилу, залишилася непотривоженою. Можливо, сюди був висипаний прах померлого після кремації або пусте поховання було зроблене в пам'ять людини, яка померла на чужині", - додав він.

Вчені припускають, що виявлене поховання належить до архаїчного часу і датується другою половиною VI століття до нашої ери.

Як відомо, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України пропонує ввести санкції за незаконні археологічні розкопки, які окупанти проводять у Криму.

Мірмекій - античне місто, яке заснували греки в першій половині VI століття до н.е. на березі Керченської протоки, яке входило до складу Боспорського царства. Воно розташовувалося на схід від Пантікапея (сучасний мис Карантинний у межах міста Керч). Є об'єктом культурної спадщини.

Нагадаємо, в 2017 році археологи в Криму показали знахідку із зображенням тризуба.